Solutions Architect Broadcast & OTT

Solliciteer nu

Solutions Architect Broadcast & OTT

Talpa Network bestaat uit de onderdelen Talpa Events, Talpa TV (o.m. SBS6, Net5, Veronica en SBS9), Talpa Radio (o.m. 538, Sky Radio, Veronica en Radio 10), Talpa Social (Social1nfluencers), Talpa Digital (o.m. KIJK, JUKE en VoetbalTV) en de e-commerce divisie (o.m. VakantieVeilingen, Actievandedag en Ticketscout). Deze onderdelen worden ondersteund door Talpa Media Solutions, Talpa Platform en Talpa Creative. 


Op dit moment zoeken wij voor Talpa TV een Solutions Architect Broadcast & OTT.

FULL-TIME · AMSTERDAM

Functie omschrijving

Talpa TV onderscheidt zich in de snelheid waarmee nieuwe technologie geïmplementeerd wordt. Voor de afdeling Broadcast zijn we op zoek naar een solution architect broadcast en OTT die de schakel gaat zijn tussen lineaire broadcasting en OTT. Het betreft een functie vol met technische uitdagingen en diversiteit van werk met een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Je ontwerpt, ontwikkelt en realiseert één of meer toegewezen aandachtsgebieden met betrekking tot beide platformen en wordt daarmee o.a. verantwoordelijk voor de Broadcast naar OTT workflow. De kandidaat die wij zoeken doorgrond deze technieken en weet de beste keuzes te maken, systemen optimaal te configureren en te ondersteunen. Je volgt de nieuwe technologische ontwikkelingen op de voet en adviseer je de leidinggevende en productmanager over de ontwikkelingen teneinde een up-to-date service te kunnen blijven verlenen.

Wij zoeken voor deze functie een enthousiaste collega met een sterke en flexibele persoonlijkheid; je bent zowel mondeling als schriftelijk communicatief vaardig en beschikt over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring op het gebied van Broadcasting en OTT. Je werkt en denkt op HBO niveau en hebt grondige kennis van encoding en compressie technieken. Tevens heb je ervaring met beveiliging op basis van DRM technieken en ben je bekend met de laatste ontwikkelingen op het gebied van devices. Kennis van DVB en MXF is een pré. Verder vinden wij het belangrijk dat je accuraat, oplossingsgericht en zelfstandig kunt werken binnen een veeleisende en complexe omgeving. Tevens beschik jij over doorzettingsvermogen, stressbestendigheid en ben je innovatief ingesteld.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Bedenken en beheren van streaming-, live-encoding- en content workflows
 • Analyseren, accrediteren en administreren van platformen van distributiepartijen
 • Analyseren en verbeteren van video & audio kwaliteit van online- en broadcast systemen
 • Kennis delen, overdragen en documenteren

Opleiding en werkervaring

 • Ervaring in Broadcast Engineering
 • Ervaring met DRM, content en cloud platformen
 • File based ingest en distributie inclusief quality control en workflow
 • Bekend met storage platformen en content lifecycle
 • Metadata & asset management
 • Workflows t.b.v. VOD & livestream publicatie
 • Bijdrage leveren aan de roadmap door prioriteiten en afhankelijkheden aan te geven
 • Complexe technische wensen of oplossingen kunnen uitleggen aan de business