Senior legal counsel & privacy officer

Solliciteer nu

Senior legal counsel & privacy officer

Vind jij het uitdagend om in het snelst groeiende mediabedrijf van Nederland werkzaam te zijn waarbij je te maken krijgt met uiteenlopende rechtsgebieden, met een focus op tech en privacy?

Talpa Network is de onderneming waarbinnen John de Mol zijn multimedia-activiteiten heeft ondergebracht. Talpa Network bestaat uit de onderdelen Events, TV (SBS6, Net5, Veronica, SBS9 en KIJK), Radio (538, Radio 10, Sky Radio, Radio Veronica en JUKE), Social (Social1nfluencers en StukTV), Digital (o.m. VoetbalTV) en de eCommerce divisie (o.m. VakantieVeilingen en Actievandedag). Ook het Mood for Magazines (Linda) en het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) maken deel uit van het concern. Deze onderdelen worden ondersteund door Technology, Creative en Media Solutions. Met dit netwerk is het Nederlandse multimediabedrijf meer dan relevant voor de consument en de adverteerder.

Bij Talpa Network vertalen wij dromen in ideeën en maken hier mediaproducten van. De tijd is gekomen voor jou als Senior legal counsel & privacy officer om hieraan bij te dragen: word wakker, smell the coffee (of thee), zet Radio 538 aan (of een van onze vele andere mediamerken), solliciteer en kom bij ons jouw droom waarmaken.

FULL-TIME · AMSTERDAM

Wat ga je doen?

 • Je maakt deel uit van het juridische team van Talpa Network (12 personen) en adviseert over algemene bedrijfsjuridische zaken over de volle breedte van Talpa Network en dus voor alle bedrijfsonderdelen en mediaproducten van dit mediatech bedrijf (Radio, Televisie, Print, Online, Technology, Social, Creative etc.),
 • Je bent daarnaast het eerste aanspreekpunt voor data en IT-gerelateerde juridische zaken van de verschillende bedrijfsonderdelen en met name van Talpa Technology, waarbij het accent ligt op IT/Technology contracten en privacy.
 • Je informeert en adviseert (gevraagd en ongevraagd) over complexe juridische aspecten van (nieuwe) producten, diensten en technologieën.
 • Je draagt zorg voor het opstellen van, en onderhandelen over, diverse IT, IE overeenkomsten en (daarbij passende) data sharing en verwerkersovereenkomsten.
 • Je houdt relevante juridische ontwikkelingen bij en je informeert de business hierover.
 • Je ziet toe op de naleving van het privacy beleid en zorgt samen met het privacy team onder verantwoordelijkheid en aansturing van de DPO en het Data Privacy Office voor bewustwording op dit vlak binnen de organisatie.
 • Je draagt zorg voor een adequate vastlegging van de verwerkingen van de bedrijfsonderdelen in het centrale verwerkingsregister.
 • Je beoordeelt Data Privacy Impact Assessments (DPIA’s) en je ziet erop toe dat de daaruit voortvloeiende maatregelen worden geïmplementeerd.


Het team/met wie ga je samenwerken?

De juridische afdeling van Talpa Network ondersteunt de verschillende bedrijfsonderdelen van Talpa Network, waarbij een team van all round juristen, deels centraal (vanuit Hilversum) en deels decentraal (Amsterdam) nauw met elkaar samenwerken en waarbij er ook ruimte is voor specialismen.

Wij zoeken een allround jurist (senior legal counsel en privacy officer) die naast algemeen juridische werkzaamheden voor Talpa Network breed het eerste aanspreekpunt wordt voor Talpa Technology en alle data/IT gerelateerde zaken binnen Talpa Network. In deze zelfstandige rol zul je hoofzakelijk vanuit Amsterdam werken, en werk je samen met zowel de business als andere legal professionals in de diverse bedrijfsonderdelen. Je rapporteert aan de Legal Director van Talpa Network en werkt voor wat betreft de privacy gerelateerde werkzaamheden nauw samen met het privacy team van Talpa Network onder verantwoordelijkheid van de Data Protection Officer (DPO). 

Wat zoeken we ?

Je hebt gespecialiseerde kennis van contracten op gebied van ICT en technology en je bent goed ingewijd in mediarecht, intellectuele eigendomsrecht, privacy wet- en regelgeving mededingingsrecht en verbintenissenrecht en verder voldoe je aan het volgende:

 • Master in Nederlands recht en 7-10 jaar relevante werkervaring.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van IE-, IT, contracten- en privacyrecht, CIPP-certificering is een pre.
 • Werkervaring als advocaat of bedrijfsjurist.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je bent proactief, pragmatisch, strategisch, flexibel, sterk in prioriteitstelling en een echte teamplayer.
 • Organisatiesensitiviteit en resultaat- (en business-) gericht.

Wat bieden we?

Wij bieden een uitstekende arbeidsvoorwaarden, een goede pensioenregeling en volop mogelijkheid voor ontwikkeling.

Sollicitatieproces / wat te verwachten?

We hebben een ‘transparant’ sollicitatieproces met twee of drie gespreksrondes.

Heb je nog vragen over deze functie neem dan contact op via marlinde.sondervan@talpanetwork.com