Redacteur / researcher Hart van Nederland

Solliciteer nu

Redacteur / researcher Hart van Nederland

Hart van Nederland groeit door. Sinds dit jaar is er, naast twee uitzendingen in de avond, 7 dagen per week een ochtendeditie op tv. Ook online bereiken we steeds meer Nederlanders. Via de verschillende uitzendingen en online platforms van Hart van Nederland worden dagelijks miljoenen mensen bereikt. Daarnaast doen de journalisten van Hart van Nederland verslag van het laatste Nederlandse nieuws op Radio 538, Radio 10 en Radio Veronica.

Full-time · Hilversum

Wat ga je doen?

Op de planningsredactie van Hart van Nederland wordt dagelijks de basis gelegd voor de reportages en het nieuws dat we brengen. Natuurlijk houden we bij wat er op de (nieuws)agenda staat, maar juist deze redactie zorgt ervoor dat we ook eigen, onderscheidende items maken. Als redacteur op de planningsredactie weet je dan ook wat er speelt in het land, maar ben je vooral in staat om, dankzij jouw ervaring en netwerk, met unieke verhalen te komen. 

Wie ben je?

  • Je bent een echte nieuwsmaker, met een goed netwerk die net zo makkelijk nieuws checkt als contacten legt;
  • Je kunt goed werken onder tijdsdruk;
  • Je hebt een vlotte pen, schrijft creatief, maar altijd concreet en scherp;
  • Je beheerst verschillende vormen van storytelling waarbij beeld en tekst elkaar versterken;
  • Je hebt niet alleen oog voor je eigen item(s), maar kijkt ook naar het geheel van een tv-uitzending en de andere platforms die de redactie bedient;
  • Je vindt het leuk om ook redactiediensten te doen op onze dagredactie, die meer gericht is op het snelle en onverwachte nieuws.
Opleiding en ervaring:
  • Ervaring in een soortgelijke functie op een nieuwsredactie;

  • Je werkt en denkt op minimaal HBO-niveau, je hebt bij voorkeur een journalistieke opleiding.

Wat wij bieden:

Een interessante en brede baan met veel eigen verantwoordelijkheid en uitdaging op basis van een 40-urige werkweek, 32 of 24 uur is bespreekbaar. Onze redactie is gevestigd in een van de leukste en meest bruisende mediagebouwen van Nederland. Natuurlijk hebben we ook een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket voor je conform de CAO van Talpa TV Productions B.V.

Als jij deze persoon bent en de energie en wil hebt om het beste uit jezelf te halen, overtuig ons dan van jouw kwaliteiten. Neem contact met ons op door middel van de “solliciteer nu” button en hopelijk verwelkomen we jou snel in ons productieteam.

Sollicitatieproces / wat te verwachten?

We hebben een ‘transparant’ sollicitatieproces met twee of drie gespreksrondes. Voor vragen kun je contact opnemen via jobs@talpanetwork.com