Skip to content

Senior Business Controller

RemoteHilversumFinance

Functieomschrijving

Wil jij de finance business partner zijn voor ons televisiebedrijf, met daarin onder andere de mooie merken SBS6 en NET5? Jij voorziet jouw stakeholders  van inzicht in de financiële resultaten en analyseert de kansen en risico's voor het beste resultaat. Lees snel verder hoe dat er voor jou uit zou kunnen zien.


Wat ga je doen?

Jij hebt de gehele gehele financiële performance en processen in scope, niet alleen P&L maar ook balans en cashflow. Je haalt informatie op bij betrokkenen en verwerkt deze in de maandelijkse forecast.  

In deze rol ben je de brug tussen finance en het televisiebedrijf en werk je intensief samen met mensen met passie voor het maken van content en distributie ervan voor onze TV zenders en overige platforms. Deze passie voor het vak werkt erg aanstekelijk en helpt je in je dagelijks werk financiële uitleg te geven en mee te denken in kansen en oplossingen op financieel gebied.

Je komt te werken in een creatieve, steeds veranderende omgeving. Geen jaar of seizoen is hetzelfde, daardoor is er veel afwisseling en word je steeds uitgedaagd. Dit doe je samen met je collega’s van financial control, accounting en programmarechten. 

Je bent onderdeel van het Business Controlling-team, waarin ieder zijn eigen verantwoordelijkheid heeft en je samen spart over verbetermogelijkheden en deze implementeert. 


Concreet heb je de volgende werkzaamheden in scope:

 • Inzicht creëren in financiële performance, door maandelijkse forecasting en management reporting;
 • Analyse en toelichting van die financiële performance, tijdig signaleren van kansen en risico’s;
 • Faciliteren van het jaarlijks budgetproces; 
 • Projectmatige ondersteuning bijv. bij financiële onderbouwing van business cases.


Dit zegt een collega 

Geen dag is hetzelfde. We zitten in een continue veranderende business en dat vereist ook dat je blijft meedenken met de business, wat deze functie leuk en uitdagend maakt. Je krijgt veel vrijheid om invulling te geven aan je werkzaamheden en ik voel me zeer gewaardeerd door de collega’s in de business. Ze zijn blij als je de financiële cijfers kan uitleggen en kan meedenken in oplossingen. Uiteindelijk zijn het de mensen die hier werken, die het verschil maken en het samenwerken met deze creatieve mensen maakt het voor mij juist zo interessant.

Edwin Weel - Business Director TV

Vereisten

Wij vragen van jou

 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een dynamische, snel groeiende en/of sterk veranderende omgeving; Ervaring in de media is een pre.
 • Een afgeronde HBO of WO opleiding in een bedrijfseconomische richting. Ruime ervaring met Excel en financiële systemen. Aangevuld met een RC of RA is een pre;
 • Analytisch vermogen: je bent iemand die niet alleen de cijfers goed toelicht, maar analyseert ze ook kritisch en signaleert kansen en risico’s;
 • Een echte business partner: je bent communicatief sterk, kunt goed samenwerken met collega's van verschillende afdelingen. Je daagt de business uit door kritische vragen te stellen en door te vragen als het antwoord niet duidelijk genoeg is;
 • Aanpakkersmentaliteit: Je kunt zelfstandig werken en bent niet bang om in de details te duiken. Je onderscheidt je door je vermogen om ook onverwachte situaties adequaat aan te pakken.


Wat krijg jij daarvoor terug

 • Een bruisende werkomgeving. In ons pand in Hilversum zitten zowel radio- en tv studio's als ondersteunende teams;
 • Een divers en gezellig team van ruim 30 Finance collega's van verschillende leeftijden en achtergronden;
 • Een competitief salaris, passend bij je opleiding en werkervaring;
 • Een NS-business card waarmee je ook privé mag reizen, of een kilometervergoeding
 • De flexibiliteit om deels thuis te werken en om je werkplek thuis optimaal in te richten;
 • Toegang tot de Talpa Network Academie waar je meer dan 1000 verschillende opleidingen kunt volgen;
 • Gezellige borrels met alle collega's in onze eigen kroeg;
 • Sportfaciliteiten (wekelijkse bootcamp en boksles en vrij gebruik van onze eigen inhouse gym).


Word jij onze nieuwe collega?

Enthousiast over deze rol en wil je ons team komen versterken als Business Controller voor TV? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren. Stuur via onderstaande knop jouw CV en motivatie en wie weet maak je binnenkort deel uit van ons team.

We hanteren twee gespreksrondes.

Iedere vorm van acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Please note: for this position we can only consider candidates who live in the Netherlands and speak the Dutch language.

of