Skip to content

Data Analist Video

RemotehilversumCorporate Strategy

Functieomschrijving

Verbindend inzicht, bruisend van ideeën, leidend tot concrete optimalisaties. Jouw rol als brug tussen diverse organisatorische facetten creëert de springplank voor vernieuwing en groei.


Wat ga je doen?

Als Data analist Video kom je terecht in het Data Analytics team binnen de Corporate Strategy afdeling. Binnen dit team houden we ons onder andere bezig met het leveren van relevante inzichten die bijdragen aan het optimaliseren van Shownieuws, Hart van Nederland, KIJK, VI, Radio 538, SkyRadio, Radio 10, Radio Veronica, JUKE en LINDA. en onze Social influencers, zowel om de gebruikers ervaring als commerciële doeleinden te optimaliseren.


Wij zoeken iemand die er van houdt zich te verdiepen in grote bakken data, hier relevante inzichten uit naar boven kan halen en kan vertalen naar bruikbare inzichten om zo onze producten en merken te optimaliseren. Je werkdag bestaat o.a. uit het checken van de laatste cijfers (‘Heeft die optimalisatie van vorige week op de website het gewenste effect?’), het bouwen van een nieuw dashboard om specifieke inzichten naar boven te krijgen over de performance van bepaalde marketing acties/content (‘Welke verkeersbronnen zorgen voor de meeste streamstarts?’), of het opzetten van een query waarin je verschillende data bronnen met elkaar koppelt om zo de juiste data naar boven te krijgen voor een verzoek dat je vanuit de business ontvangen hebt. Daarnaast zorg je er ook voor dat jij je collega’s van marketing, content, redacties, distributie of product bijpraat over de meest opvallende zaken, en ben jij verantwoordelijk voor het opstellen van verschillende presentaties om de inzichten van het team in de hele organisatie te verspreiden.


Naast dit team draai je ook mee in een multidisciplinair video team (met product owners, redactie en verschillende specialisten) dat jij wekelijks voorziet van opvallende inzichten op de verschillende platformen, met als doel het verhogen van de kijktijd en streamstarts.

Vereisten

Wij vragen van jou:

 • Een afgeronde opleiding HBO/WO in de richting Marketing, Bedrijfskunde, Econometrie, Economie of Data Science;
 • Minimaal 2 jaar ervaring is een pre, maar we staan ook open voor enthousiaste starters.
 • Je bent in staat om data te vertalen naar relevante inzichten voor de business en weet verschillende stakeholders mee te krijgen in jouw verhaal;
 • Ervaring met web analytics tools als Google Analytics, Adobe analytics en SQL is een pre, maar kunnen we je ook leren.


Wat krijg jij daarvoor terug?

 • Een bruisende werkomgeving. In ons pand in Hilversum zitten zowel radio- en tv studio's als ondersteunende teams;
 • Een competitief salaris, passend bij je opleiding en werkervaring;
 • Een NS-business card waarmee je ook privé mag reizen, of een kilometervergoeding
 • De flexibiliteit om deels thuis te werken en om je werkplek thuis optimaal in te richten;
 • Toegang tot de Talpa Network Academie waar je meer dan 1000 verschillende opleidingen kunt volgen;
 • Gezellige borrels met alle collega's in onze eigen kroeg;
 • Sportfaciliteiten (wekelijkse bootcamp en boksles en vrij gebruik van onze eigen inhouse gym).


Word jij onze nieuwe collega?

Enthousiast over deze rol en wil je ons team komen versterken als Data Analist Video bij onderdeel TV? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren. Stuur via onderstaande knop jouw CV en motivatie en wie weet maak je binnenkort deel uit van ons team.

We hanteren twee gespreksrondes.

Iedere vorm van acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Please note: for this position we can only consider candidates who live in the Netherlands and speak the Dutch language.

of