Motion Graphic Designer Hart van Nederland / Shownieuws

Solliciteer nu

Motion Graphic Designer Hart van Nederland / Shownieuws

Talpa TV Productions is een intern productiebedrijf van Talpa Network. Op onze nieuwsredactie, bekend van de titels Hart van Nederland, Shownieuws en Weer.nl, maken ruim 150 professionals 24/7 Nederlands en entertainmentnieuws. Daarmee bereiken we elke dag weer miljoenen Nederlanders.

Ben jij een breed inzetbare designer, met bij voorkeur tv-ervaring en affiniteit met (entertainment)nieuws, en wil je dat Nederland jouw werk elke dag weer massaal ziet?

 Laat dan van je horen! 

Full-time · Hilversum

The job

Ons jonge, ambitieuze en creatieve Team Graphics maakt deel uit van de redacties van Hart van Nederland en Shownieuws. Het team zorgt ervoor dat onze tv-uitzendingen zijn voorzien van passende en pakkende visuals. Ter uitbreiding van het team zijn we op zoek naar een allround Motion Graphics Designer die hoofdzakelijk voor het ochtendnieuws werkzaam zal zijn.


Hoe ziet je dag eruit?

Maximaal twee keer per week start je dienst om 05.00 uur en ben je verantwoordelijk voor de graphics bij het ochtendnieuws. Ondanks het vroege tijdstip had je totaal geen moeite met opstaan (nou ja, een beetje dan). . Tijdens je autorit naar de studio weet je inmiddels wat je zo te wachten staat: een opgewekte portier, een redactie met een energiek en gefocust team en natuurlijk je eerste kopje koffie/thee van de dag.

Samen met de redacteuren en de eindredacteur neem je de onderwerpen door. Je maakt visuals die passend zijn bij de nieuwsberichten. Je laat direct je toegevoegde waarde zien door een suggestie te doen voor een korte explainer om een onderwerp wat meer context te geven. Voorzichtig informeert een redacteur of je een kaart zou kunnen maken met daarop actuele wegwerkzaamheden. Die vraag had je al verwacht dus die kaart is al bijna klaar! Je pro-activiteit en betrokkenheid worden gewaardeerd. Dit heet teamwork!

Na de uitzendingen van die ochtend evalueer je met het hele team. Je bespreekt wat er goed ging en wat er morgenochtend beter kan.

De rest van je ochtend ga je aan de slag met het maken van explainers en visuals die nodig zijn voor bijvoorbeeld het Weer of de avondeditie van Hart van Nederland. En als het even wat rustiger is weet jij altijd wel weer iets te vinden om te zorgen dat de uitzending van morgen nét weer wat beter wordt dan vandaag.

Wat breng je mee? Jij:

 • Je hebt affiniteit met nieuws, weer en entertainment: Jij weet wat er speelt!;

 • Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau en spreekt en schrijft vloeiend en foutloos Nederlands;
 • Je hebt Rijbewijs B en bent in het bezit van eigen vervoer;
 • Je bent een vroege vogel! Je vindt het geen probleem om enkele dagen per week vroeg in de ochtend te beginnen. Een weekenddienst af en toe is voor jou ook geen probleem. Je snapt dat je onderdeel bent van een nieuwsorganisatie en dat betekent nou eenmaal onregelmatig werk;
 • Je hebt ervaring in een creatieve omgeving als designer, televisie ervaring is een pré;
 • Je hebt ruime ervaring met Adobe Photoshop en Adobe After Effects;
 • Je werkt gestructureerd en houdt je hoofd koel - ook vlak voor en tijdens onze uitzendingen;
 • Je hebt een goed gevoel voor compositie, kleur en oog voor detail;
 • Je haalt elke dag het maximale uit jezelf en je bent een echte teamplayer;
 • Je houdt ervan om problemen gelijk op te lossen en communiceert duidelijk;
 • Je bent fulltime (40) of minimaal 32 uur per week beschikbaar.

Wij bieden:

Een interessante en brede baan met veel eigen verantwoordelijkheid en uitdaging op basis van een 40-urige werkweek, 32 uur is bespreekbaar. Onze redactie is gevestigd in een van de leukste en meest bruisende mediagebouwen van Nederland. Natuurlijk hebben we ook een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket voor je conform de CAO van Talpa TV Productions B.V.

We will only consider admissions written in the Dutch language.

Als jij deze persoon bent en de energie en wil hebt om het beste uit jezelf te halen, overtuig ons dan van jouw kwaliteiten. Neem contact met ons op door middel van de “solliciteer nu” button en hopelijk verwelkomen we jou snel in ons productieteam.


Sollicitatieproces / wat te verwachten?

We hebben een 'transparant' sollicitatieproces met twee of drie gespreksrondes. Voor vragen kun je contact opnemen via jobs@talpanetwork.com

Iedere vorm van acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.