Legal counsel (corporate)

Solliciteer nu

Legal counsel (corporate)

Vind jij het uitdagend om in het snelst groeiende mediabedrijf van Nederland werkzaam te zijn waarbij je te maken krijgt met uiteenlopende rechtsgebieden, met een focus op ondernemingsrecht, mediarecht en intellectuele eigendom?

Talpa Network is de onderneming waarbinnen John de Mol zijn multimedia-activiteiten heeft ondergebracht. Talpa Network bestaat uit de onderdelen Events, TV (SBS6, Net5, Veronica, SBS9 en KIJK), Radio (538, Radio 10, Sky Radio, Radio Veronica en JUKE), Social (Social1nfluencers en StukTV), Digital (o.m. VoetbalTV) en de eCommerce divisie (o.m. VakantieVeilingen en Actievandedag). Ook het Mood for Magazines (Linda) en het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) maken deel uit van het concern. Deze onderdelen worden ondersteund door Technology, Creative en Media Solutions. Met dit netwerk is het Nederlandse multimediabedrijf meer dan relevant voor de consument en de adverteerder.

Bij Talpa Network vertalen wij dromen in ideeën en maken hier mediaproducten van. De tijd is gekomen voor jou als Legal counsel om hieraan bij te dragen: word wakker, smell the coffee (of thee), zet Radio 538 aan (of een van onze vele andere mediamerken), solliciteer en kom bij ons jouw droom waarmaken.

FULL-TIME (32 uur is bespreekbaar) afwisselend AMSTERDAM en HILVERSUM

FULL-TIME · AMSTERDAM / HILVERSUM

Wat ga je doen?

 • Je maakt deel uit van het juridische team van Talpa Network en adviseert over algemene bedrijfsjuridische zaken over de volle breedte van Talpa Network en dus voor alle bedrijfsonderdelen en mediaproducten van dit mediatech bedrijf (Radio, Televisie, Print, Online, Technology, Social, Creative etc.);

 • Binnen het team hou jij je vooral bezig met ondernemingsrecht, daarnaast heb je regelmatig te maken met vraagstukken op het gebied van mediarecht en intellectuele eigendom;
 • Je draagt zorg voor het opstellen van, en onderhandelen over commerciële contracten en begeleidt M&A trajecten;
 • Je behandelt claims, klachten en in voorkomend gevallen begeleid je juridische procedures;
 • Je informeert en adviseert (gevraagd en ongevraagd) over complexe juridische aspecten van (nieuwe) producten, diensten en technologieën;
 • Je houdt relevante juridische ontwikkelingen bij en je informeert de business hierover.  

Het team/met wie ga je samenwerken?

De juridische afdeling van Talpa Network ondersteunt de verschillende bedrijfsonderdelen van Talpa Network, waarbij een team van all round juristen, deels centraal (vanuit Hilversum) en deels decentraal (Amsterdam) nauw met elkaar samenwerken en waarbij er ook ruimte is voor specialismen.

Wij zoeken een legal counsel die naast algemeen juridische werkzaamheden het aanspreekpunt wordt voor ondernemingsrecht en mediarechtelijke/IE gerelateerde zaken binnen de verschillende bedrijfsonderdelen van Talpa Network. In deze zelfstandige rol zul je afwisselend vanuit Hilversum en Amsterdam werken, en werk je samen met zowel de business als andere legal professionals in de diverse bedrijfsonderdelen. Je rapporteert aan de Legal Director van Talpa Network. 

Wat zoeken we ?

Je hebt gespecialiseerde kennis van het ondernemingsrecht, verbintenissenrecht, mediarecht en intellectueel eigendomsrecht en verder voldoe je aan het volgende:

 • Master in Nederlands recht en 5-8 jaar relevante werkervaring;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van ondernemingsrecht. contractenrecht en M&A;
 • Werkervaring als advocaat of bedrijfsjurist;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je bent proactief, pragmatisch, strategisch, flexibel, sterk in prioriteitstelling en een echte teamplayer;
 • Organisatiesensitiviteit en resultaat- (en business-) gericht.

Wat bieden we?

Wij bieden marktconforme arbeidsvoorwaarden, een goede pensioenregeling en volop mogelijkheid voor ontwikkeling.

Sollicitatieproces / wat te verwachten?

We hebben een ‘transparant’ sollicitatieproces met twee of drie gespreksrondes.