HR Officer

Solliciteer nu

HR Officer 

Ben jij administratief nauwkeurig, een echte aanpakker, sta je stevig in je schoenen en op de hoogte van alle wettelijke HR zaken? Dan zoeken wij jou! Voor de versterking van ons HR Operations team hebben wij een vacature voor een HR Officer. In deze baan zal jij je geen moment vervelen. Je krijgt de kans om het verschil te maken op verschillende HR gebieden.


Ben jij geïnteresseerd? Lees dan gauw verder! 

Full-time · Hilversum

Wat ga je doen?

Als HR Officer bij Talpa Network doe je veel dingen tegelijk: daarom beschik je over uitstekende organisatorische vaardigheden en weet jij de juiste prioriteiten te stellen. Je bent communicatief vaardig en beschikt over een dienstverlenende en servicegerichte instelling, zodat je iedereen op een enthousiaste manier kunt ondersteunen. Je stelt ook op een aardige manier je grenzen: je vindt een modus tussen servicegerichtheid en efficiency. Je begrijpt verder als geen ander dat jij als HR Officer veel vertrouwelijke zaken behandelt: integriteit en nauwgezetheid is daarom key. Open deur, maar oh zo belangrijk. 

Jouw maand

Na een fijn weekend, heb je weer zin om aan de slag te gaan. Je hebt eerst een weekstart met jouw collega’s van HR Operations. Samen even doornemen wat voor bijzonderheden er op je af gaan komen deze week. Waar is deze week ondersteuning nodig? Is er hulp nodig op de HR mailbox? Is er een grote instroom van nieuwe medewerkers of loopt er een ander project die je begeleidt, zoals wettelijke ouderschapverlof of de nieuwe wet toekomst op arbeid?

Je draagt zorg voor je eigen taken en verantwoordelijkheden; het opmaken en administreren van freelance contracten en arbeidsovereenkomsten, payroll controlewerkzaamheden, het chasen van stukken die retour moeten, het opvolgen van de gemaakte afspraken uit het teamoverleg en het overall up-to-date houden van onze administratie.

Over een week worden de salarissen betaald: mutaties die hier invloed op hebben, hebben nu voorrang. Je wordt gebeld door een dolblije Recruiter (ook jouw collega): de vacature die al zo lang open staat, is vervuld. De kandidaat wil vandaag nog een arbeidsovereenkomst: alleen dan wil hij zijn baan opzeggen. Je rondt jouw laatste mailtje af en schakelt. Je maakt de arbeidsovereenkomst, ondanks alle haast vergeet je geen enkele processtap. Je weet, in de administratie is haastige spoed zelden goed. Je appt jouw collega dat de arbeidsovereenkomst klaar staat en zorgt dat het contract tijdig getekend retour is om onze nieuwe collega te laten starten. Je kunt goed schakelen tussen de verschillende werkzaamheden.

Omdat het halverwege de maand is, moet je deze week ook de freelance facturen controleren. Je checkt of ze betaald kunnen worden of dat er aanvullende acties gewenst zijn.

Het einde van de maand nadert, je moet nog kijken naar de ingediende declaraties zodat deze ook betaald worden met het salaris. De declaratie die je verwacht had, mist nog… Toch maar even achteraan bellen. Het is vervelend om achteraf de administratie te moeten bijwerken en vandaag indienen is nog net op tijd voor de payroll. Proactief, erop afstappen: dat is hoe je de zaken het snelste oplost. Bovendien werken er bij Talpa zoveel leuke collega’s, dus de telefoon pakken doe je met gemak!

De HR Business Partner belt je. Er is een spoedje waar inzicht voor nodig is. De HR Officer die dit normaliter op zou pakken zit helemaal vol. Jij ziet het als een uitdaging en zet alles klaar zodat er alleen nog maar een check nodig is. Met teamwork zijn we weer een stap verder!

Kortom een veelzijdige drukke baan voor iemand met:

  • Minimaal 4 jaar werkervaring in soortgelijke rollen binnen dynamische, snel groeiende en/of sterk veranderende omgevingen;
  • een positieve levenshouding en humor;
  • een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • ervaring met Office 365, handig als je Microsoft Teams ook kent;
  • AFAS en Excel kennis is een pré: hoe meer kennis, hoe beter!
  • flexibiliteit, je voelt je thuis in een snel veranderende omgeving en je kunt schakelen tussen verschillende taken en omstandigheden.

Wat bieden we?

Lees hier de testimonial van misschien wel jouw toekomstige collega;

(Rachel)Voornamelijk de diversiteit maakt het werk als HR-officer bij Talpa heel erg leuk! Zo hebben wij 14 verschillende BV's met verschillende arbeidsvoorwaarden. Dagelijks krijgen wij enorm veel e-mails in de HR inbox waarvan geen één vraag hetzelfde is. Wij assisteren op alle facetten van het HR vak, dat maakt de functie erg afwisselend. Het is niet enkel administratief ondersteunen maar denken ook zeker mee met de HRBP's en adviseren hen in bepaalde situaties, zijn altijd bezig met het optimaliseren van processen. Daarnaast zijn we als HR Operations betrokken bij diverse grote projecten waaronder bijvoorbeeld het implementeren Hybride werken in de hele organisatie.

Een uitdaging waar je enthousiast van wordt? We ontvangen graag je cv en een korte motivatie! 

Word jij onze nieuwe collega?

Enthousiast over deze rol en wil je ons team komen versterken als Lead HR Business Partners? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren. Stuur via onderstaande knop jouw CV en motivatiebrief en wie weet maak je binnenkort deel uit van ons team.

We hanteren twee gespreksrondes.

Sluit deze vacature perfect bij jou aan? Solliciteer dan snel via de onderstaande knop! Ook als je niet op álle punten jezelf herkent nodigen we je alsnog van harte uit om te solliciteren.

Iedere vorm van acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.