Hoofd Corporate Communicatie

Solliciteer nu

Hoofd Corporate Communicatie Talpa Network

Jij vertelt het verhaal van Talpa Network. Aan onze mensen en aan onze klanten.


Weet jij hoe je verhalen maakt waarmee je andere raakt, inspireert en beweegt? Heb jij een duidelijke visie hoe Talpa Network haar klanten en medewerkers nog meer aan zich kan binden? Ben jij in staat om op corporate niveau Talpa Network en haar merken goed te positioneren in de Nederlandse (arbeids)markt? Heb jij de slagkracht om onze communicatiestrategie om te zetten in actie en onze nieuwe corporate identiteit uit te rollen en te bewaken?


Dan zoeken we jou als Hoofd Corporate Communicatie om deze geweldige uitdaging met ons aan te gaan. Jij bent namelijk diegene die de afdeling Communicatie verder zal gaan vormgeven!


Lees snel verder en maak kennis met deze uitdagende functie!

Full-time · Hilversum

Jouw werkzaamheden

Als Hoofd Corporate Communicatie ben je met het team in de meest brede zin verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en borgen van de interne en externe communicatie. Jij bent praktisch ingesteld, ziet wat er moet gebeuren en vindt een manier om dat voor elkaar te krijgen. Naast de verantwoordelijkheid voor de Corporate Communicatie, geef je leiding aan de twee zelfstandig opererende teamleads Radio en TV, samen met hen ontwikkel je een modern communicatiebeleid. Of het nu gaat om een van de meer dan 2000 persberichten, onze social aanwezigheid of andere uitingen rondom onze radio-en tv-programma's en events. Jij ziet overal verbanden en je kijkt vooruit.

Tot jouw verantwoordelijkheden behoren ook B2B-communicatie, reputatie- en issuemanagement, woordvoering en crisiscommunicatie. Je adviseert het management over strategische communicatie-vraagstukken.

Als Hoofd Corporate Communicatie rapporteer je direct aan de CEO.

Het team

Binnen de afdeling Communicatie, werken 12-15 medewerkers. Een deel van de communicatiemedewerkers is verantwoordelijk voor de corporate communicatie. Een deel van de communicatiemedewerkers werkt specifiek voor het onderdeel Radio of Televisie. Zij worden aangestuurd door de communicatie lead van Radio of de communicatie lead van TV. De leads rapporteren aan jou en jij bent verantwoordelijk voor de overall coördinatie. Je laat je team groeien en bloeien. Je inspireert en begeleidt je team. Want ons motto is, samen bereik je meer.

Wat breng jij ons:

  • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding in communicatie;
  • Je hebt ruime ervaring met het (door)ontwikkelen van een afdeling;
  • Je bent praktisch ingesteld, weet van aanpakken en denkt in oplossingen;
  • Je bent origineel. Jij verrast anderen met je creatieve ideeën;
  • Je krijgt mensen in beweging. Jij gelooft in je plannen en weet anderen daarvan te overtuigen.

Wat krijg je ervoor terug? 

Over Talpa Network.

Talpa Network is een 100% Nederlands netwerk van sterke mediamerken. Met merken als SBS6, Radio 538, Veronica, Net5, ActievandeDag.nl of StukTV bereiken we wekelijks 90% van alle Nederlanders.

Als creatief mediabedrijf vinden we het belangrijk Nederlandse content en media te behouden, verrijken en ontwikkelen. Belangrijk voor de mediawereld en adverteerders, maar uiteindelijk ook voor Nederland in deze steeds meer internationaal gedomineerde wereld.

Originele en bijzondere verhalen vertellen zit in ons DNA. Gecreëerd, gecureerd en gedeeld door onze sterke merken en persoonlijkheden. Samen vormen we een uniek lokaal netwerk dat daar is waar en wanneer het de klant uitkomt. Of het via een evenement is, op tv, radio, social of een digitaal platform: onze content staat centraal. We willen er dag en nacht zijn, voor jong en oud. Meer dan relevant.

Onze medewerkers zijn hier dan ook dag en nacht voor aan de slag. Verbonden vanuit ons Talpa Network en specifiek voor het merk waarvoor zij content maken. Voortkomend uit hun creativiteit, flexibiliteit en de wil om steeds te vernieuwen en groeien. 

Word jij onze nieuwe collega?

Enthousiast over deze rol en wil je ons team komen versterken als Hoofd Corporate Communicatie? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren. Stuur via onderstaande knop jouw CV en motivatiebrief en wie weet maak je binnenkort deel uit van ons team.

We hanteren drie gespreksrondes.

Iedere vorm van acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We only consider candidates who live in the Netherlands and speak the Dutch language.