Category Analist

Solliciteer nu

Category Analist

Jij bent commercieel ingesteld en hebt bij voorkeur ervaring in een e-commerce omgeving. Je kan snel schakelen, bent analytisch vaardig en vindt het leuk om bij te dragen aan de ontwikkeling van een categorie. Dit doe je door planmatig te werken, de gemaakte plannen uit te voeren en waar nodig bij te sturen. Daarnaast ben je niet vies van sparring sessies met onze partners en zoek je continu naar win-win-win scenario’s. Winnen voor onze klanten, voor onze partners en uiteraard voor onszelf.

Full-time / Part-time · Amsterdam

Herken jij jezelf hierin en ben je nieuwsgierig naar deze functie? Lees dan snel verder! 

"Ooit was de kassa bij de ingang de enige plek waar je een toegangskaartje voor een pretpark, dierentuin of evenement kocht. Talpa eCommerce – toen nog Emesa – was 14 jaar geleden een van de eerste partijen die daar met succesvolle veiling- en dealsites verandering in bracht."

Als e-commerce speler wil VakantieVeilingen, onderdeel van Talpa Network, de online winkelervaring leuker en opwindender maken voor jong en oud. Met meer dan 100 miljoen bezoeken per jaar en 3 miljoen tevreden consumenten zijn wij marktleider in de reis- en vrijetijdssector. Naast ons grootste merk VakantieVeilingen, deallabel ActievandeDag hebben we vorig jaar het broertje van VakantieVeilingen gelanceerd: SlaJeSlag.nl en dit jaar Aladoo.de.

Wat ga je doen?
Als Category Analist ben je verantwoordelijk voor de het succes van jouw categorie(ën). Je weet resultaat te behalen doordat veilingen optimaal te plannen, resultaten te analyseren en verbeteringen snel door te voeren.

In jouw rol analyseer je onze berg aan data waarmee je commercieel steeds een stapje voor bent en je de veilingopbrengsten continu probeert te verbeteren. Je helpt mee aan het verbeteren van de huidige performance en zorgt er voor dat alle veilingen strak gepland zijn om optimaal resultaat te behalen. Je wordt blij als een nieuw idee de volgende dag resultaten laat zien.

Je bent goed in overzicht houden en schakelt snel tussen verschillende taken. Enerzijds check je voortdurend de veilingresultaten en anderzijds weet je nieuwe plannen uit te werken waardoor de volgende veiling het nóg beter gaat doen. 

Een dag als Category Analist?

"Het is maandagochtend 8:30 uur, je opent snel je laptop met een kopje koffie want je bent benieuwd hoe je veilingen de week ervoor hebben gepresteerd. Je analyseert de resultaten en begrijpt wat er goed ging en wat er beter kon. Deze week staan er 2 belangrijke afspraken op de planning met partners. Jouw resultaten zijn een belangrijke leidraad voor het gesprek bij de partner dus je analyseert de resultaten en kijkt vooruit hoe we de omzetten voor beide partijen nog beter kunnen optimaliseren.

Over 2 weken staat er een campagne op de planning voor jouw categorie. Aan de hand van eerdere resultaten weet je welk assortiment het goed doet en check je met de verantwoordelijke accountmanager welke content er nog in de pipeline zit. Terwijl de veilingen lopen werk je samen met de category manager alvast aan de plannen voor volgend jaar of draai je een analyse over een idee wat je onder de douche had om veilingopbrengsten te verbeteren."


Wij zoeken een energieke collega die:

 • Affiniteit met e-commerce is een must; 
 • Afgeronde WO of HBO opleiding
  bij voorkeur (commerciele) economie, bedrijfskunde of marketing.
 • 1-3 jaar werkervaring op commercieel gebied, consulting, of in een analytische rol;
 • Je beschikt over een goed analytisch vermogen en weet dit op een simpele manier te vertalen naar acties en conclusies

 • Je bent een doorpakker en oplossingsgericht. Als er een probleem ligt stop je niet tot je een oplossing hebt gevonden;
 • Jouw communicatieve vaardigheden zijn sterk ontwikkeld;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Work hard play hard. Je bent op zoek naar resultaat en wilt winnen, maar vrijdagmiddag staan we samen op de borrel;
 • Cijfermatig inzicht en kennis van MS Office (Excel, Powerpoint) zijn vereist.


Emesa / Talpa eCommerce

Talpa eCommerce (Emesa) is het e-commerce bedrijf achter de dealwebsite ActievandeDag.nl en de veilingsites VakantieVeilingen.nl, Slajeslag.nlVavabid.be en Aladoo.de. Talpa eCommerce  onderscheidt zich van andere verkoopsites door haar unieke veilingsystemen, dynamic-pricing en Gamification. Talpa eCommerce is in 2017 overgenomen door Talpa. Talpa Network bereikt maandelijks ruim 12,8 miljoen Nederlands. Met de acquisitie van Talpa eCommerce zijn er e-commerce activiteiten toegevoegd aan het portfolio van sterke TV- en Radio merken (o.a. Veronica, SBS6, 538 & SkyRadio) en digitale merken (Kijk & Juke). Zo zijn er voor Talpa Network nieuwe mogelijkheden ontstaan om met onderscheidende content en media proposities klanten te bereiken over alle kanalen.

Wat hebben wij jou te bieden:

Een uitdagende en fulltime functie op basis van een 40-urige of 36-urige werkweek bij een jonge, snel groeiende en gedreven organisatie in Amsterdam. Diversiteit, uitdaging en motivatie vind je zeker bij ons terug, zowel in de werkzaamheden als in de samenwerking met jouw collega’s. Je komt te werken in een professionele en informele werkomgeving waar je collega’s altijd voor je klaarstaan. 

Wil jij impact maken? bij ons krijg je veel zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng;


We hanteren een hybride werkbeleid waar je 2 dagen vanuit huis kunt werken. Wij zorgen voor een inrichting van jouw thuiswerkplek (Arbo verantwoord bureau/bureaustoel, 2e scherm etc.). 

Sluit deze functie perfect bij jou aan? Solliciteer dan snel via de onderstaande knop. Wij hebben een 'transparant' sollicitatieproces met twee of drie gespreksrondes, mogelijk is het eerste gesprek i.v.m. Covid-19 virtueel.

Voor vragen kun je contact opnemen met Naomi Verkouteren via recruitment@emesa.nl