Business Analist

Solliciteer nu

Business Analist

De veranderingen in het media landschap volgen elkaar snel op. Door deze veranderingen is het essentieel om de commerciële mogelijkheden te signaleren en te kapitaliseren. Een focus op voorraad en het optimaliseren van rendement is van toenemend belang om de ambities van de organisatie te realiseren. Voor de afdeling Business Intelligence & Strategy op zoek naar een: business analist

De afdeling Business Intelligence & Strategy voorziet in analyses en argumentatie ten behoeve van het realiseren van de omzetdoelstellingen en strategische afwegingen. Onder de afdeling Business Intelligence & Strategy vallen verschillende teams, waaronder het Yield team.

De business analist die wij zoeken is in staat om complexe voorraad en pricing vraagstukken op te lossen voor alle onderdelen van Talpa Network (TV spot, Radio spot, Branded partnership, Digital, Social en E-commerce) 

FULL-TIME · AMSTERDAM

Werkzaamheden:

De primaire taak van de business analist is het optimaliseren van de tv spot, radio spot, billboard en online video inventory voor het beste bedrijfsresultaat. Daarbij heb je een stevige adviserende rol richting sales en zorg je voor inzichten die van doorslaggevende aard zijn in de zeer concurrerende tv, radio en online video markt. Daarnaast lever je een essentiële bijdrage aan het commercieel beleid en de corporate strategie. Tevens behoort het ontwikkelen van nieuwe (innovatieve) proposities en het maken van directie presentaties tot jouw taken.


Wij vragen:

Omdat een goede samenwerking tussen verschillende afdelingen de sleutel tot succes is, zijn uitstekende communicatieve vaardigheden van essentieel belang. Tevens heb je een bewezen cijfermatig analytisch vermogen. Je bent goed met Powerpoint en Excel en je bent in staat om uit cijfers strategisch inzichten te geven. 

Het is een pre als je ervaring hebt met het ontwikkelen van dashboard (qlikview). Minimaal WO werk-en denkniveau en kan goed onder druk presteren. En hebt minimaal 1 jaar werkervaring opgedaan.

Wij bieden:

Een uitdagende fulltime functie (op basis van een 40-urige werkweek) in een dynamische bij een jong en gedreven organisatie (gevestigd in Amsterdam) in een professionele en informele werkomgeving waar je collega’s klaarstaan om je waar nodig te ondersteunen. Onze primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn concurrerend.